2002 Yılından Bu Yana Unutulan Üniversite Akademik Personelinin Maaşlarına Yönelik Düzenlemeye İlişkin Çalışmalar Başladı!!!

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

Siyaset,Ekonomi ve Toplum Araştırma Vakfı (SETA) tarafından hazırlanan “Ulusal ve Uluslararası Karşılaştırmalarla Öğretim Üyeliği Maaşı” raporu Yükseköğretim Kurulu(YÖK) Başkanı Prof.Dr. Gökhan ÇETİNSAYA’nın katıldığı basın toplantısında açıklandı.

Prof.Dr. Çetinsaya bu çalışmaların önemli olduğu vurgulayarak, Türkiye’deki akademik personellerin özlük haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Maaş konusunda üniversitelerde kapsamlı bir reform gerektiğini ifade eden Çetinsaya, aynı zamanda ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmesi için üniversitelerde nitelikli beyinlerin olması gerektiğini, bunların üniversitelerde kalmaya, araştırma yapmaya, doktora yapmaya ve öğretim üyesi olmaya ikna edilmesi gerektiğini belirtti. Yetenekli insanların üniversitelerde çalışmasının ülkemizin küresel boyutta akademik rekabetini etkileyeceğine vurgu yapıldı.

YÖK Başkanının geleceğe yönelik kurduğu cümleler olumlu olsa da akademik camianın çalışma hayatındaki yıllardır süren düzensizlikler ve hukuksuzluklar cümlelerin kurulduğu kadar kolay giderilebilecek mi düşünmek lazım!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Akademisyen Maaş Zamları Meclis Gündeminde

Buna göre 30 bin civarındaki genç araştırma görevlilerinin maaşı 2 bin 365 liradan 3 bin 182 liranın üzerine çıkarılacak. 85 bin civarındaki yardımcı doçent, doçent ve profesörün maaşı ise ‘sınırlı’ düzeyde yükseltilecek. Ancak kıdemli hocalara, ar-ge,inovasyon, bilimsel çalışma performansına göre maaşlarını yüzde 20’ye kadar artıracak ‘teşvik primi’ verilecek.

Devamını Oku »

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP