Son Kararınız Mı?

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

Uzun süredir ülke ve eğitim camiasının gündemini meşgul eden ortaöğretim yerleştirme sistemi bugün Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’nın düzenlediği basın toplantısıyla netlik kazanmış görünüyor. Ancak yıllardır eğitim çalışanlarının, velilerin ve en önemlisi öğrencilerin çektiği sıkıntılara, yapılan yeni değişikliklerle birlikte çare olunabilecek mi sorusunu sormak gerekir. Son 10 yıldır devam eden Milli Eğitim’in sınav karmaşasına bu değişikliklerle dur mu denilecek? Genel olarak yaşanan, yeni getirilen sistemlerdeki alt yapı sorunu bu sistemde de yaşanacak mı? Son olarak yıllardır sınav sistemlerinde yapılan değişikliklerin hafızada iz bırakmayacak kadar çabuk bir şekilde yeniden değişikliğe gitmesine bir dur mu denilecek?

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI yeni bir sınav getirmediklerini, mevcut sisteme dair güncellemeler yaptıklarını, sene içerisinde yapılan yazılı sınavlardan her dönemde birer tanesinin daha kontrollü yapılacağını vurguladı.

Bakan Avcı’nın bugün saat 10.00’da düzenlediği basın toplantısında aktarılan 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak olan ortaöğretim yerleştirme sistemine dair yapılan güncellemeler şu şekilde;

– 8’inci sınıflara uygulanacak merkezi yazılılar 6 dersten yapılacak.

– Ortaöğretime yerleştirmede, öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30’u ile 8.sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70’inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacak.

– İki yazılısı olan derslerden ilki, 3 yazılısı olanlardan da ikincisi merkezi olarak düzenlenecek

– Sınavlar iki okul gününe yayılacak. O günlerde okullar tatil edilecek

– Sorular çoktan seçmeli olacak. 4 yanlış 1 doğruyu götürmeyecek

– İleride sınavlar, açık uçlu soruları da içerecek hale getirilecek

– Sınava giremeyen öğrencileri, telafi sınavlarına belirlenen merkezlerde girecek

– Liselere yerleştirmelerde 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanlarının ortalamasının yüzde 30’u ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70’inin toplamı kullanılacak

– Yıl sonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yıl sonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade edecek.

– Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, yabancı dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri, merkezi değerlendirme sistemi kapsamında olacak.

– Merkezi değerlendirmeler iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP