Çin Müslümanlara zalimce davranıyor

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

cin-muslumanlara-zalimce-davraniyor-h1415906471

Çin’in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara uyguladığı zulümler giderek artıyor. Çin yönetimi Doğu Türkistan’da, 22 imama 5 ile 16 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Geçtiğimiz günlerde de 12 Uygur’u idam eden Çin yönetiminin, Müslümanları terörist gibi gösterip batıda kamuoyu oluşturmaya çalışıldığı belirtildi. Doğu Türkistan Derneği Başkanı Hayrullah Efendigil, “İmamları tutuklayıp ağır hapisler vererek, bir gözdağı veriyorlar. Halkın dini yaşamasını, öğrenmesini kısıtlamaya çalışıyorlar” dedi.

TOPLUMU BİLİNÇLENDİREN İMAMLARI TUTUKLADILAR

Çin’in Doğu Türkistan’daki Müslümanlara uyguladığı baskıların her geçen gün arttığını belirten Doğu Türkistan Derneği Başkanı Hayrullah Efendigil, “İmam demek, milleti dini yönden bilinçlendiren kişi demek. Bunlar insanlara dini, İslam’ı anlatıyorlar. Bu da buradaki yönetimin hoşuna gitmiyor ve yaptırım uyguluyorlar. Buradaki bazı bölgelerde dini özgürlüklerini yaşamak için Müslümanlar, pasif direnişe geçtiler. Hükümet yetkilileri ile görüşmek istediler. Bunun üzerine üzerlerine ateş açıldı. Şimdi de imamları tutuklayıp, ağır hapisler vererek, bize gözdağı veriyorlar. Halkın dini yaşamasını, öğrenmesini kısıtlamaya çalışıyorlar. İnsanların dini özgürlüğünü ellerinden alıyorlar. Burada çok büyük kışkırtma var. Doğu Türkistan’daki Müslümanları, ‘İslami terör’ gibi göstermek istiyorlar. ‘Aşırı dinci’ gösterip. batılı ülkelerde kamuoyu oluşturmak istiyorlar” diye konuştu.

KEYFİ İDAM CEZALARI VERİLİYOR

Geçtiğimiz günlerde 27 Uygur’a idam cezası verildiğini de söyleyen Hayrullah Efendigil, “Bunlardan 12’si idam edildi, 15’i 2015’e ertelendi. Ramazan’da oruç tutma yasağı komple Doğu Türkistan’da devlet dairesinde çalışanlar ve öğrenciler üzerinde çok baskıcı bir şekilde uygulandı. Kontrol etmek için öğleyin yemek yedirdiler, su içirdiler. Yemeyen, içmeyenler fişlendiler. Bunlar yıllardır devam ediyordu, ama basına bu kadar yansımıyordu” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SENDİKAMIZDAN
Birliksen

Burs Başvuru ve Sonuçlanma Süreci İle İlgili Açıklama

Sendikamızın düzenlediği burs organizasyonuna ilişkin, başvuruda bulunan öğrencilerimizin dikkate alması gereken burs başvuru süresi,sonuçların açıklanması ve burs alma süresi ile ilgili hususlar aşağıda Burs Yönergemizin ilgili maddesi belirtilerek ifade edilmiştir.

Devamını Oku »
KÖŞE YAZARLARI
Birliksen

Her Dem Besmele

Güç; taassubu, sahte tebessümü, iş aşırmayı, yol bulmayı kısacası sıradan ve millet sevdasından uzaklaşıp, şahsi menfaatlerine yenilen, karakter ve anlayış fukarası bir yapıyı bina etmektedir.

Devamını Oku »

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP

Trabzon Koltuk Yıkama Trabzon Yatak Yıkama Koltuk Yıkama Yatak Yıkama Trabzon Koltuk Yıkama Firmaları Trabzon Koltuk Temizleme Firmaları Koltuk Yıkama Firmaları Yatak Yıkama Firmaları Trabzon Halı Yıkama Trabzon Perde Yıkama Halı Yıkama Perde Yıkama Trabzon Halı Yıkama Firmaları Trabzon Halı Temizleme Firmaları Perde Yıkama Firmaları Yorgan Yıkama Firmaları Akçaabat Koltuk Yıkama Yomra Koltuk Yıkama Şana Koltuk Yıkama Pelitli Koltuk Yıkama Kalkınma Koltuk Yıkama Konaklar Koltuk Yıkama Boztepe Koltuk Yıkama Çukurçayır Koltuk Yıkama Beşirli Koltuk Yıkama Yıldızlı Koltuk Yıkama Söğütlü Koltuk Yıkama Erdoğdu Koltuk Yıkama Soğuksu Koltuk Yıkama Yeşiltepe Koltuk Yıkama Bahçecik Koltuk Yıkama Akçaabat Yatak Yıkama Yomra Yatak Yıkama Şana Yatak Yıkama Pelitli Yatak Yıkama Kalkınma Yatak Yıkama Konaklar Yatak Yıkama Boztepe Yatak Yıkama Çukurçayır Yatak Yıkama Beşirli Yatak Yıkama Yıldızlı Yatak Yıkama Söğütlü Yatak Yıkama Erdoğdu Yatak Yıkama Soğuksu Yatak Yıkama Yeşiltepe Yatak Yıkama Bahçecik Yatak Yıkama