BU GAMSIZLIĞA SON VERİN.

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

 

“İLKSAN” Yönetmeliğini gerekçe göstererek 140.000 öğretmeni mağdur ediyor.

Üniversitelerin farklı fakültelerinden önceki hükümetler döneminde sınıf öğretmeni olarak ataması yapılan öğretmenler, zaman süreci içinde mezun oldukları alanlara branş değişikliği yaparak geçiş yaptılar.

Sınıf öğretmenliği yaptıkları süre içerisinde zorunlu olarak her ay İLKSAN aidatı altında öğretmenlerden kesinti yapıldı.

Branş değişikliği ile mezuniyet alanlarına geçen öğretmenlerin istekleri doğrultusunda emekliliğe esas olmak üzere İLKSAN üyeliklerini devam ettirebilecekleri gibi, ayrılma haklarını kullanabilir.

İLKSAN üyeliğinden ayrılan öğretmenler, sandıkta birikmiş olan aidatlarını yasal faizi ile birlikte talep ettiklerinde kendilerine farklı bir katsayı üzerinden çarpılarak yasal hakları olan miktarın yaklaşık 1/3’i kadar ödeme yapılmaktadır.

Yapılan itiraz işlemlerine İLKSAN hukuk müşavirliği tarafından İLKSAN yönetmeliği maddeleri esas gösterilerek olumsuz cevap verilmektedir.

Hak kaybının önlenmesi için mağdurlar idare mahkemelerine dava açmakta ve yaklaşık dava süresi 8-10 ay sürmektedir.

Mahkemeler bu şekildeki emsal davaları baz alarak hak kaybının önlenmesi adına öğretmenler lehine kararlar vermektedir. Bu konuda Danıştay kararları bulunmaktadır. Ayrıca İLKSAN yöneticileri ve hukuk müşavirleri ile yapılan görüşmelerde bu kanunun defalarca MEB’e bildirildiği ve öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi için yazılar yazıldığını bildirdiler.

TBMM’de yapılacak bir yönetmelik değişikliği ile öğretmenlerin bu mağduriyeti tamamen giderilebilir.

Branş değişikliği ile kendi alanlarına geçen öğretmenlerin İLKSAN aidatları emeklilik katsayı üzerinden hesaplanarak yapıldığında mağduriyet giderilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP