nedim denizli-1Birlik Eğitim Sen Konya İl Temsilcisi Nedim DENİZLİ uzman ve başöğretmenlik uygulamalarının oluşturduğu mağduriyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu…

Sürece bakıldığında 2005 yılında öğretmen kariyer sınavı yapıldı. Sınava 7 yılını doldurmuş öğretmenlerin girebileceği hükmü vardı. Sınavdan 60 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktı. Sınavın iki yılda bir yapılması kararlaştırıldı. Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına kontenjan konulması, kanundaki boşluktan dolayı 5 günle 30 günle sınava giremeyen birçok arkadaşımız mağdur oldu. 2005 tarihinden sonra mahkeme süreçleri başladı ve on yıldır sınav yapılmadı. Sınav öncesi yüksek lisans yapanlar uzman öğretmen oldu. Daha sonra yüksek lisans yapanlarda mahkeme kararlarıyla bu unvanı aldılar ancak 2013 yılında sınav sonrası yüksek lisans yapanların uzmanlıkları mahkeme kararıyla iptal edildi. Alınan kararlar, çıkarılan kanunlar sürekli mahkemelerden geri döndü..

Anayasa Mahkemesinin iptal kararından sonra bugüne kadar, Türkiye genelinde pek çok İdare Mahkemesi ile Danıştay İlgili Dairesince, “7 yıllık kıdem ve yüzde 20 kontenjan şartı iptal edildiğinden ve İdare tarafından da yeni düzenlemelerle mevzuattaki boşluk doldurulmadığından bu boşluk yargı içtihatlarıyla doldurmalı şeklinde uzman öğretmenler lehine kararlar verilmiştir. Ta ki, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 28.03.2013 tarihli ve 2010/2397 E, 2013/1123 K. sayılı kararı ile yargının uzman öğretmenler lehine olan hükmü değişmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığına Soruyoruz:

  1. Milli Eğitim Bakanlığı 10 yılda bir kanun çıkaramayacak kadar aciz mi?
  2. Bu mağduriyetlerin, adaletsizliğin kaldırılması için bir çalışma yapılıyor mu?

 

ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET YAKINLARINI SABİR DİLEKLERİMLE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir