İstanbul’un Fethi’nin 563. Yıl Dönümü

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

Fetih

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) Hadisine mazhar olabilmek ve İslâm’ın Şanlı sancağını İstanbul’un burçlarında dalgalandırabilmek için Fatih Sultan Mehmed Han’ın  liderliğinde verilen şanlı mücadelenin ve gerçekleştirilen Fethin 562. yıl dönümünde hüzün ve gururu birlikte yaşıyoruz.Devlet olma iradesinin tecelligahı olan ve vakar duruşu ile dilimize pelesenk yaptığımız ecdadın bıraktıkları karşısında sorumluluk irademizin zayıflığı ile baş başayız. Rabbim medeniyet kurmuş Türk Milletinin torunlarına yeniden şahlanmayı nasip etsin. Rabbim yaşadığımız çağda asıl olan hakikat penceresinin ışığında, gayesi insan ufku peygamber olanlardan eylesin, bizleri zelil eylemesin. Yarın yarın diyerek tembellik hastalığına yakalanmaktan bizleri muhafaza eylesin. Yakalanmış isek hastalığın pençesinden kurtulmayı bizlere nasip etsin.

Şanlı ecdadımızın çağ açıp çağ kapattığı bu zafer ile 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul alındı. Fatih Sultan Mehmed Han’ın Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hadisine mazhar olabilmek için uğruna kendi canından bile vazgeçtiği İstanbul’un Fethi’nin  563. yıl dönümünde şanlı ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KÖŞE YAZARLARI
Birliksen

Biz Aslında Ne İstiyoruz?

Günlerdir medya üzerinden sürdürülen, seviyesi ve üslubu ile kardeşliği, ağabeyliği örselemiş olan yazıları, sözleri görünce asıl maksadın ne olduğunu, eğitimle, gelecek nesillerimizle nasıl bağlantılı olduğunu, millet sevdalıları olarak yaşanan bedbahtlığı, sorguluyoruz.

Devamını Oku »

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP