BESMELE İLE BAŞLAMAK…

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

 

Yeniden, yürekle, cesaretle, memleketimize ve milletimize olan bağlılığımız ile, dupduru bir özlemle, geleceğin Türkiye’si için azimle, kararlılıkla, nezaketle, nemelazımdan uzak başlıyoruz. Yeniden mücadele, yeniden ve her defasında eğitim diyerek başlıyoruz. Eğitim çalışanlarımıza, yüreğini işine verenimize, velilerimize, eğitimin geleceğine, geleceğimizin güvencelerine selam ederek başlıyoruz.

Her yaptığını, her söylemini güçten aldığı enerji ile doğru kabul edenlerin, ya bendensin ya da yanlış gidensin algısına şartsız biat edenlerin, okulların yönetimlerini sendika kartvizitlerine göre düzenleyip, liyakati, ehliyeti yok kabul edenlerin devri de dönemi de geçti artık. Milli Eğitim Bakanlığımız dâhil bütün kamu hizmet sunucularından erdemli ve ahlaklı bir duruş beklemekteyiz. Yapısal adımlardan korkanların çıkar derdiyle milletin değerlerini kullananların haddini bilmesi artık elzemdir.
1 Ağustos süreci ile içtimai hayatımızda sendikal söylemlerin sigaya çekildiği, sendika kavramının altının oyulduğu ve sivil araç olma özelliğinin yitirildiği bir dönemden geçmekte olduğumuz tescillendi. Firavunun ölümünü unutan, kendini dev aynasında gören, her yaptığını, her söylemini güçten aldığı enerji ile doğru addeden, ya bendensin ya da yanlış gidensin algısını bütün kamu hayatına, kamu çalışanına dikte ettirmeye çalışan yarının millet duruşuna, kültür mirasına gölge düşürecek garabet sendikal anlayış. Ve bu garabet anlayışla da mücadele zinde tutacaktır bizleri.

Her yıl yaklaşık 2 milyon öğrenci yeni kayıt olarak eğitim-öğretim hayatına başlamaktadır. Milli Eğitimden bütün bir milletin beklentisi evlatlarımızın yeteneklerini TESPİT ETMEK, onların bu yeteneklerine uygun olarak eğitim almalarını TEŞVİK ETMEK ve nihayetinde üretime, ülke ekonomisine katkı sağlayıp milyonların istihdamına vesile olmaları için TEŞEBBÜSE GEÇİRMEK. Bu iradeye muhtaç olduğumuzu ve bunun adımlarının atılacağını umarak güvenimizi ifade etmeye devam ediyoruz.

Okul ve öğretmen tercihlerinin etik olmayan usullerle belirlendiği, siyasi parti yöneticilerinden kurum amirlerine oradan da okul yöneticilerine uzanan ve her sene tekraren yaşanan adrese dayalı kayıt sistemindeki suistimallerin bugünden değiştirileceğini umarak güvenimizi ifade etmeye devam ediyoruz,

İkinci sınıftan on ikinci sınıfa ve hatta üniversite sınıflarına kadar her yıl verilmekle birlikte, iki lafın belini kıramadığımız İngilizce öğretimini müfredat dayatmalarından kurtararak, öğrencilerimizi hem yurt içi hem de yurt dışı seyahat imkanlarıyla destekleyecek bir anlayışın oluşabileceğini umarak güvenimizi ifade etmeye devam ediyoruz.

Rabbim Türkiye’nin geleceği için mücadele eden eğitimci kardeşlerimizin yar ve yardımcıları olsun. Kazadan beladan her bir yüreği muhafaza etsin. Liyakat ve adalet temel düsturları olsun. Güç değil hak ve hakikat yollarına ışık tutsun. Gücün tutsağı olmaktan, kaba ve anlaşılmaz olmaktan, Yaradan her birimizi korusun. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Oyuna Gelmeyelim

Tüm Memur-Sen Genel Başkanı Hüseyin DEMİRCİ, son günlerde cereyan eden olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Demirci’nin basın açıklaması şu şekilde;

Devamını Oku »
SENDİKAMIZDAN
Birliksen

Davacıydık, Kazandık!

DAVANIN ÖZETİ : Erzurum ili, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan davacının, uzman öğretmenlik unvanı verilmesi talebiyle yaptığı başvurusunun reddine ilişkin 21.03.2012 gün ve 10213 sayılı davalı idare işleminin;

Devamını Oku »

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP