“Birlikte İyilikleri Arttıralım”

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sendikacılığın cemiyetin dirliğine ve birliğine dair adım atmaktan geçtiğini ısrarla dile getiren Birlik Eğitim Sen son yıllarda gerçekleştirdiği faaliyetlerle bu düşüncesinin gereğine uygun adım atmayı sürdürmektedir.

Kamu çalışanlarını baskı ile kendine üye yapmayı ve etkinlik ve verimlilik cinsinden sınıfta kalmayı sendikacılık olarak telakki edenlere karşın üyelerinin dilekçe yazımından dava açılmasına kadar her konuda yardımcısı olmaya azami gayret gösteren Birlik Eğitim Sen, Kitap Okuma Etkinlikleri ve Seminerleri ile eğitim sendikası olmanın gereğini üyeleriyle birlikte kararlılıkla  sürdürmektedir.

Toplu Sözleşme primlerinin Ocak ve Nisan ayına tekabül eden kısımlarını BES BURS organizasyonuna aktaran yürekli üyelerimizin açık desteği ile 5 yıldır senede ortalama 30 öğrenciye burs sağlayan sendikamız ülkemizin yaşadığı mülteci ve sığınmacı probleminin çözümüne gücü nispetinde destek  vererek maddi manada olduğu kadar sosyal manada da üniversite öğrencileri ile ortak organizasyonlar gerçekleştirmek suretiyle desteklemektedir. Bu minvalde geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yılda  “Birlikte İyilikleri Arttıralım” sloganı ile üyelerimizden aldığımız ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine kumanya organizasyonunu gerçekleştirdik .

Bir çok Sivil Toplum Kuruluşunun emek hasrettiği mazluma ulaşma gayreti için devletin hamiliğinde buluşmanın gereğini uzun süredir ifade eden sendikamız  üniversite öğrencilerinin zamanını, Sivil Toplum Kuruluşlarının maddi imkanlarını devletin organizasyon maharetini birlikte düşünecek bir üst akılın devreye girmesinin  gerekliliğini ifade etmektedir.

Unutulmamalıdır ki “Dünyada Açlık Yok, Açgözlülük Vardır” Bize düşen Müslüman sorumluluğunda Aziz Türk milletinin bir kurumu olarak davetli olduğumuz davanın gereğini riyadan uzak bir şekilde hayata geçirmek olacaktır. Gayretimiz küllenmiş yürekleri tekrardan kor haline döndürmek sorumluluğunun gereğini cihana haykırmaktır.

Bütün İslam aleminin ve Ecdadımızın emaneti bu Türk yurdunun Ramazan ayı ile şahlanışa geçmesini murad ederiz. Tekraren ve yürekten dilemek gerekir ki; Ramazanınız hayırlı mübarek olsun.

Gelin bu Ramazan Birlikte İyilikleri arttıralım.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SENDİKAMIZDAN
Birliksen

Birlik Eğitim-Sen Genel Sekreteri Fatih Yalçın’dan Genel Kurul Konuşması

Genel Kurul açılış konuşmalarında söz alan Genel Sekreter Fatih Yalçın “Sendikacılığı daima bir hak arayışı olarak görmedik. Önce kendimizi düzelttikten sonra arkadaşlarımızın hak arayışlarını daha iyi yapabileceğiz.” diyerek sendikal mücadelede şahsi eksiklikler giderilerek yapılacak bir mücadelenin daha etkin ve daha anlamlı olacağını ifade etti.

Devamını Oku »

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP