MEB’in Yeni Müfredat Çalışması.

Paylaşmak İster misiniz?

Share on facebook
Facebook'ta Paylaş
Share on twitter
Twitter'da Paylaş

Yorum Yapabilirsiniz

Yeni Müfredat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ders müfredatlarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılmış olan çalışma çerçevesinde Sendikamızda konuyu geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz açısından değerlendirmiştir. Öncelikle Eğitim Fakültelerinin Lisans programlarında bizzat akademisyen öğrenci etkileşimi ile yoğrulmamış sınıf ortamında değerlendirilmemiş her yeni çalışma, yapılanma ya da tasarımlama eksik olacak, uygulamada zorluklarla bizleri karşı karşıya bırakacaktır. Eğitim ordusuna yeni katılacakların haberdar olmadığı her dönüşüm daha ilk adımdan arızi durumların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Dolayısıyla yeni olarak başlanacak bütün çalışmalarda MEB ile YÖK arasında stratejik ve operasyonel koordinasyon mutlaka sağlanmalıdır.

Müfredat değişikliği Sendikamız yöneticileri akademisyen, eğitimci görüşleri alınarak genel olarak olumlu değerlendirilmiş olup düşüncelerimiz Milli Eğitim Bakanlığı ile paylaşılmıştır. Bununla birlikte ders kitaplarının değişikliği ne oranda yansıtacağı konusu muğlaktır. Bu konudaki önerimiz yeni müfredat değişimine geçişin pilot uygulama ile sağlanmasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SENDİKAMIZDAN
Birliksen

2013 Takvim Çalışmamız

2013 yılı takvim çalışmamız Türkiye’nin bir çok yerinde teveccühle karşılanmış ve büyük bir ilgi toplamıştır. Biz de Birlik Eğitim-Sen olarak bu teveccüh ve ilgiden dolayı üyelerimize ve bütün Türkiye sevdalılarına teşekkür ederiz.

Devamını Oku »

Önce LİYAKAT, sonra HAK..!

GİRİŞ YAP